miercuri, 27 martie 2013

Cele mai sanatoase condimente din lume!

TOP 15 Cele mai sanatoase condimente din lume! FOTO
Multe dintre condimentele folosite in toata lumea au un continut ridicat de vitamine si minerale, benefice pentru sanatate. Va prezentam mai jos cateva dintre cele mai sanatoase condimente din lume, potrivit oddee.com:

15. Anasonul
1anasonul
Are o aroma foarte puternica si nu este usor de suportat pentru unele persoane, insa acest condiment are efect calmant asupra stomacului si trateaza tusea si nasul infundat. De asemenea, anasonul stimuleaza lactatia femeilor care alapteaza si are un usor efect afrodisiac.

14. Ghimbirul
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
A inceput sa fie un condiment foarte folosit si la noi. Ghimbirul ajuta femeile insarcinate sa scape de greturile matinale, dar da roade si cazul starilor de rau generate de chimioterapie. De asemenea, ajuta la digestie si are un efect calmant in cazurile de artrita.

13. Maghiranul
1Maghiranul
Studiile arata ca introducerea maghiranului in dieta este o forma de tratament impotriva tulburarilor digestive. Cateva picaturi de ulei de maghiran in apa din cada ajuta la combaterea insomniei.

12. Rozmarinul
1Rozmarinul
Contine antioxidanti si o substanta care are un puternic efect antiinflamator. Exista dovezi care arata cca rozmarinul simuleaza productia acetilcolinei, un neurotransmitator care imbunatateste memoria.

11. Cimbrul
1Cimbrul
Are un continut ridicat de antioxidanti care previn distrugerea celulelor, previn cancerul, infalamtiile si incetinesc procesul de imbatranire.

10. Oregano
1Oregano
Are proprietati antibacteriene si ajuta organismul sa se recupereze dupa o infectie rezistenta la antibiotice.

9. Nucsoara
1Nucsoara
Este un remediu bun pentru durerile de stomac, dar si un bun remediu antibacterian si antiinflamator. Atunci cand este aplicata pe piele are proprietatea de a reduce roseata.

8. Salvia
1Salvia
Inflamatiile de la nivel celular sunt responsabile cu grabirea procesului de imbatranire a corpului. Salvia, consumata in orice forma, trateaza simptomele artritei reumatoide, ale astmului, aterosclerozei si ale altor boli care conduc la blocarea arterelor.

7. Chimenul
1Chimenul
Este de folos persoanele diabetice, deoarece mentine un nivel normal al zaharului in sange. De asemenea, chimenul previne ulcerul si este o buna sursa de calciu, fier si magneziu.

6. Scortisoara
1Scortisoara
Exista dovezi care atesta faptul ca scortisoara regleaza nivelul zaharului in sange la persoanele care sufera de diabet zaharat de tip 2. De asemenea, reduce colesterolul rau si te ajuta sa rezisti mai usor in fata tentatiilor dulci, atenuand poftele culinare. O lingura cu scortisoara are un continut de 4 grame de fibre care ajuta la digestie si arderea grasimilor.

5. Sofranul
INDIA-KASHMIR-COMMODITIES-SAFFRON
Usureaza simptomele asociate sindromului premenstrual si poate sa fie de ajutor atunci cand treci prin perioade mai proaste si te confrunti cu stari usoare de depresie. De asemenea, sofranul ajuta persoanele care sufera de astm, trateaza tusea si are un efect afrodisiac.

4. Turmericul
1Turmericul
Este ingredientul principal din amestecul pe care-l gasim in supermarket sub denumirea de curry. Turmericul este recunoscut din vremuri stravechi pentru efectele lui vindecatoare, el tratand de la depresie la boli de ficat sau afectiuni ale pielii, potrivit National Institutes for Health, citat de publicatia Huffington Post. Desi nu exista documente clare care sa ateste beneficiile acestui remediu stravechi, se pare ca unele cercetari au aratat ca turmericul a dat rezultate bune in cazul pacientilor cu artrita si arsuri la stomac. De asemenea, unele studii sustin ca turmericul ar avea efecte anticancerigene.

3. Amestecul jamaican
1Amestecul jamaican
Amestecul de condimente jamaicane extras din planta “Pimenta dioica” are un gust piperat si seamana cu o combinatie intre scortisoara, usturoi, ienupar si nucsoara. Adaugat in supe si salate, are efecte anti-balonare si ajuta procesul digestiv, echilibrand totodata nivelul glicemiei in corp.

2. Busuiocul
1Busuiocul
Acest condiment folosit foarte des in bucataria italieneasca este bogat in antioxidanti, substante care lupta impotriva deteriorarii celulelor si a imbatranirii premature. Consumat in orice forma, are efecte antiseptice si chiar afrodisiace.

1. Usturoiul
1Usturoiul
Un real medicament natural, usturoiul are efecte benefice in aproape toate afectiunile corpului. Combate durerile musculare si articulare, este bogat in antioxidanti, are efect analgezic, omoara bacteriile, inlatura simptomele astmului si a bronsitei, elimina parazitii intestinali si intareste sistemul imunitar.

Sursa: articol preluat integral de pe caplimpede.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu