duminică, 15 iulie 2012

APA - Miracolul Vietii (Documentar)

APA este o substanta miraculoasa. Unirea enigmaticului atom de oxigen cu atomul de hidrogen reprezinta  secretul esential al Macrocosmosului. In urma acestei uniri a aparut marele laborator de producere si reproducere al vietii: H2O.  Apa primeste energie si informatie din univers si o transmite in organismul uman.

Apa este matricea vietii, creata de Dumnezeu inaintea luminii. Asa cum spune in Geneza (1.2): " Pamantul era pustiu si gol; peste fata adancului de ape era intuneric si Duhul lui Dumnezeu se misca pe deasupra apelor". Apostolul Petru in a doua Epistola Soborniceasca spune: " Caci inadins se fac ca nu stiu ca odinioara erau ceruri si un pamant scos prin cuvantul lui Dumnezeu din apa si cu ajutorul apei".

Este singura substanta de pe Pamant ce are 4 faze: solida, lichida, gazoasa si cristal lichid. Aceasta stare deosebita de cristal lichid, in care se gaseste apa in celule, este cea care permite primirea Luminii si a Informatiei in trupul nostru fizic. Apa este cel mai bun solvent de pe Pamant. Fara APA nu ar exista VIATA pe Terra. APA este cea mai mare bogatie a umanitaii.

Problema apei va deveni in acest secol al XXI o problema capitala, mai importanta decat cea a combustibililor fosili (titei, gaze), de calitatea si cantitatea acesteia depinzand continuarea vietii pe pamant.

Dar, ce face omenirea pentru a ingriji aceasta bogatie extraordinara fara de care viata cum o cunoastem nu ar putea exista ? Ce sa faca ? Deverseaza in apele planetei anual 250 milioane de tone de contaminanti din care 10 milioane de tone de petrol. Arunca in apa deseuri radioactive, rezultate din industria nucleara, arunca tot ce nu ii trebuie in ape, numarul poluantilor ridicandu-se la peste 80,000.

Partea civilizata a omenirii face risipa de apa, desi pe glob exista peste 1 miliard de oameni care nu au acces la apa potabila si zilnic mor 4,000 de copii din cauza calitatii sau lipsei apei, in total 5 milioane de persoane pe an, de 10 ori mai mult decat in diversele razboaie!

Este neaparat necesar sa devenim cu totii mai responsabili fata de APA planetei, sa o RESPECTAM si sa o IUBIM!

In continuare puteti viziona un documentar despre MISTERUL si MIRACOLUL pe care il reprezinta APA.

Vizionare placuta!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu