miercuri, 29 mai 2013

Simptome ale deficitului de vitamine in organism!

TOP 10 Simptome ale deficitului de vitamine in organism! FOTO
In acest secol al vitezei si al stresului suntem nevoiti sa punem pe plan secund mancarea si vitaminizarea organismului, iar atunci cand mancam, ne multumin cu fel de fel de semipreparate, bogate in calorii dar sarace in vitamine si minerale. Va prezentam mai jos cateva dintre problemele pe care le provoaca lipsa vitaminelor din alimentative, potrivit listverse.com:
  10. Gingiile inflamate – Lipsa de Niacina
1inflamatia gingiilorGingii inflamate sau umflate sau gingii care sangereaza atunci cand va spalati pe dinti indica o problema destul de comuna care reclama tratament naturist sau medicamentos urgent. Aceste simptome sunt de gingivita, o forma de inflamatie a gingiilor provocata de tartru. Gingiile inflamate devin rosii, moi, lucioase si sangereaza usor, in special cand muscam dintr-un fruct, covrig sau ne spalam pe dinti. In unele cazuri apar si durerile dar de cele mai multe ori gingivitele nu semnaleaza dureri. Gingivita este un stadiu timpuriu al bolii parodontale. Niacina se poate gasi in ficat, carne, somon si ton, grau si alte cereale, mazare si fasole, dar si nuci.

9. Insomnia – Lipsa de Biotina
1insomniaInsomnia reprezinta o tulburare a somnului care se manifesta prin reducerea duratei si/sau profunzimii lui. Poate fi provocata de boli febrile, cardiovasculare, crize abdominale dureroase, nevralgii, hipertensiune, nevroze, psihoze, encefalite, intoxicatii, diabet, uremie, hipertiroidie, surmenaj fizic, intelectual sau moral, criza emotiva. Cel mai general simptom este somnul nestatornic si superficial. Insomnia persistenta completa se caracterizeaza printr-o stare permanenta de oboseala; bolnavul aproape ca nu poate adormi, iar dimineata se afla intr-o stare de indispozitie si depresiune. Poate fi evitata prin urmarea unui regim de munca si odihna rational si prin administrarea calmantelor sau somniferelor.

8. Migrenele – Lipsa de Serotonina
1migreneleMigrena nu este o simpla stare de rau, ci o boala si adesea una ereditara. Transmiterea de la parinti sau bunici nu este obligatorie, dar constituie un important factor de risc. Boala apare frecvent, iar statistica a aratat ca 17% din femei si 6% din barbati fac o forma de migrena, mai grava sau mai putin grava. Mai multe studii au descoperit ca cei care sufera de migrene au un nivel scazut de serotonina; prin urmare, consuma mai des alimente bogate in proteine, cum ar fi pui, curcan, oua, lactate, banane, leguminoase, cereale integrale, orez, ovaz, nuci si seminte, pentru a mari cantitatea de serotonina.

7. Transpiratiile nocturne – Lipsa de Calciu
1transpiratiile nocturne2Astfel de probleme sunt destul de frecvente in randul sugarilor si al copiilor in primii ani de viata dar si in randul adultilor. Nu trebuie sa va speriati pentru ca, de cele mai multe ori, transpiratia abundenta, in special nocturna si cefalica ( la cap) este unul dintre simptomele clasice ale lipsei de calciu.



6. Anemia – Lipsa de fier si Vitamina D
1aneminaUna dintre cauzele tacute ale anemiei este lipsa fierului. In plus, un deficit de vitamina D poate fi si el o explicatie, care mai provoaca si dureri musculare. Statistic vorbind, oboseala cronica este efectul anemiei si al carentei de vitamina D, potrivit Real Simple.






5. Slabirea vederii in conditii de iluminare redusa – Lipsa de Vitamina A
1inflamarea pleoapelorVitamina A este extrem de importanta pentru vedere, dat fiind ca ea este o parte componenta a pigmentului retinei. Insuficienta de vitamina A provoaca „orbul gainilor” (hemeralopie – slabirea vederii in conditii de iluminare redusa, la inserare, pe timp de noapte). Afluxul regulat de vitamina A in organismul uman este necesara in cazul oricarei afectiuni oftalmologice sau dereglari de vedere. Vitamina A impiedica dezvoltarea timpurie a cataractei si joaca un rol semnificativ in prevenirea distrofiei maculare, afectiune care apare, de regula, la varsta a treia. Insuficienta de vitamina A poate influenta modul in care decurge si evolueaza afectiunile oftalmologice cum ar fi keratita si blefarita.

4. Constipatia – Lipsa de Vitamina C
1constipatiaLipsa scaunului sau constipatia apare atunci cand se acumuleaza foarte multe reziduuri in colon, care stagneaza fara ca aceastea sa fie eliminate prin defecatie. Aportul de vitamina C remediaza constipatia deoarece ajuta la intarirea sistemului imunitar al organismului, luptand cu orice boala care conduce la constipatie. Stoarceti sucul de la o lamaie in apa calda si sorbinti-o. Cu toate acestea, abtineti-va de la a adauga sare sau zahar. Perele sunt si ele o sursa excelenta de vitamina C si fibre alimentare care ajuta la eliminarea reziduurilor din colon.

3. Unghii fragile – Lipsa de Fier
1unghii fragileAi unghiile fragile, se exfoliaza si se rup usor? Cauzele sunt atat interne, date de lipsa unor vitamine in organism, cat si externe, in urma diverselor activitati casnice sau greseli de manichiura. Iata ce remedii ai la-ndemana. E bine sa consumi mai mult fier (il gasesti in verdeturi si carne rosie), zinc (oua, peste), calciu (il gasesti in lactate). De asemenea, Biotina, cunoscuta si sub denumirea de vitamina B7, B8 sau H) joaca un rol esential. Se gaseste in legume si fructe neprelucrate termic, cereale integrale, lactate, galbenus de ou, nuci, unt de arahide sau conopida.

2. Sangerarea excesiva – Lipsa de Vitamina K
1sangerarea excesiva
Vitamina K ajuta la coagularea sangelui. De fapt, litera “K” a acestei vitamine a venit de la cuvantul german koagulation. Ori de cate ori avem o rana (chiar si o simpla taietura), avem nevoie ca sangele sa se coaguleze pentru a inchide rana si pentru a preveni sangerarea excesiva. Pe de alta parte, abilitatea de coagulare nu trebuie sa fie excesiva pentru ca nu ne dorim sa sistemul nostru cardiovasular sa “arunca un cheag de sange” din greseala si sa blocheze buna functionare a intregului sistem. Echilibrul corect intre aceste necesitati este pastrat tocmai de vitamina K. Alimente care contin vitamina K: patrunjel, spanac, varza de Bruxelles, fasole verde, mazare, sparanghel, broccoli, gulii, morcovi sau mustar.

1. Sindromul picioarelor nelinistite – Lipsa de Vitamina B12
1sindromul picioarelor nelionistiteAceasta este o afectiune care nu lasa pe cei afectati sa se linisteasca noaptea din cauza ca simt tot felul de amorteli, intepaturi si dureri in picioare, ceea ce ii determina sa si le miste tot timpul. Acest lucru poate fi suparator atat pentru persoana afectata, cat si pentru partenerul de pat. Cauzele pot fi o scadere a cantitatii de fier sau vitamina B12. Vitamina B12 este o vitamina solubila in apa, care se gaseste in principal in alimente precum carnea, ouale si produsele lactate. Organismul uman nu arata efecte ale deficientei de vitamina B12, decat dupa 5-6 ani, dar in cazuri extreme efectele pot aparea si mai repede de atat.

Sursa: articol preluat integral de pe caplimpede.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu