miercuri, 6 noiembrie 2013

Valeriu popa - cura dezintoxicare

"Să se facă cure de dezintoxicare prin post, deoarece sângele încărcat cu toxine nu mai are posibilitatea să preia de la celulă elementele toxice rezultate în urma arderilor metabolice şi, prin sistemele de eliminare, să scape de acestea şi, de asemenea, să alimenteze cu oxigen şi elemente nutritive necesare proceselor metabolice toate celulele corpului.

Postul însoţit de clisme este cel mai important mijloc de a obţine sănătatea.

Dacă postul nu este însoţit de clisme, se poate produce autointoxicarea, deoarece în acest timp au loc eliminări mari de toxine, care, în urma încetări peristaltismului intestinal şi a lipsei alimentelor ce fac tranzitul, rămân în intestin şi reintră în circuitul sanguin, formând un cerc vicios.

floare3Când digestia se întrerupe, toată energia corpului se concentrează pentru a dizolva şi elimina reziduurile din ţesuturi. Astfel începe purificarea internă. Postul trebuie să fie însoţit de gânduri optimiste, iar emisia de endorfină difuzată de creier în organism oferă armonia şi echilibrul de care este nevoie în timpul postului.

Este de remarcat că în perioada iniţială a postului, cu o periodicitate de 7 zile sau jumătăţi de ciclu, adică 3, 7, 14, 21, ... de zile, apar crizele de eliminare greu de depăşit, reapar toate vechile boli ale pacientului, dar ele dispar pe măsură ce sângele şi ţesuturile se purifică şi apoi intervine o senzaţie de stare bună şi o uşurinţă în tot organismul. În post şi la reluarea alimentaţiei (corecte), mucusul intestinal, sistemul bacterian şi cel microbian se vor reface pe structura unei hrane curate, vii, sănătoase. Şi structura modului de gândire este alta, mai aproape de adevăr. Apar calităţi intuitive noi sau proprietăţi telepatice.

Criza, simptomul, care apar datorită descărcării de toxine, reflectă intensitatea încărcării, de fapt reacţia organismului în lupta acestuia cu perturbaţiile date de o încărcare anterioară. În bolile acute sau uşoare, organismul reacţionează fiziologic, iar în bolile cronice sau grave organismul reacţionează metabolic.

Valeriu Popa recomandă ca o dată pe an să se facă o cură de apă distilată. Apa distilată, fiind un element chimic nesaturat, absoarbe sărurile şi le antrenează spre ieşire. Organismul se debarasează în primul rând de otrăvuri, neignorând şi elementele bune, dar, după revenirea din post, organismul îşi recapătă sărurile minerale şi vitaminele necesare din alimentaţia, de această dată, sănătoasă (remineralizarea având loc rapid).

Am citit în Revista fenomenelor paranormale, din 25 iunie '98, că apa distilată demineralizată conţine 3 componente: apa neutrală (cu rol de cărăuş), apa antagonică (apa moartă) şi apa biologică (apa vie). Structurarea apei antagonice şi a apei biologice este asemănătoare cu cea a acidului dezoxiribonucleic (AND) din cromozomi, care reprezintă suportul materialului genetic. Apa biologică fierbe la 105°C şi nu îngheaţă la 0°C. Ea captează şi reemite instantaneu o energie cosmică ce reprezintă izvorul de întreţinere a vieţii şi este optic activă în sens levogir (deviază planul luminii polarizate spre stânga). Sucurile din legume şi fructe (după 1 h de la extracţie, apa biologică scade la jumătate), izvoarele din zone cu păduri de stejar, izvoarele de munte şi din zone vulcanice („acolo unde se bat munţii în capete"), sunt bogate în apă biologică. Apa antagonică are rolul de inhibare a proceselor vitale.

Pentru post, trebuie să ai cunoştinţe minime sau un îndrumător, deoarece pot apărea tot felul de situaţii, în funcţie de organismul fiecăruia, mai ales la o întrerupere bruscă sau o revenire neadecvată. Doctorii se tem, de altfel, de post, din cauza scăderii glicemiei. Eu am observat că pacienţii lui Valeriu Popa care au acceptat acest tratament au ţinut postul fără probleme. Eu am ţinut diferit postul (2 1 apă distilată băută până la ora 15, timp de 45 zile, dar mâncam ceva uşor spre seară). Acest post nu este la fel de eficient ca cel total ţinut perioade mai scurte. Poate de aceea nici nu m-am vindecat total. În timpul postului am avut ameţeli puternice şi spasme musculare, dar am mers la serviciu şi nu mi-am schimbat activitatea cotidiană, ştiind că acesta este efectul eliminării de toxine. Pe lângă apa distilată, Valeriu Popa recomandă două clisme zilnic (dimineaţa şi seara), fie cu apă distilată, fie cu infuzii de plante. Acest tratament patogenic declanşează şi accelerează eliminarea reziduurilor. Un aparat de făcut apă distilată mai primitiv este constituit dintr-un lighean, o găleată şi o cratiţă pusă pe un suport.

Revenirea este mai dificilă decât postul. În timpul dezintoxicării, are loc procesul de fagocitoză, mişcarea peristaltică încetează, sistemele bacterian, enzimatic, microbian tind să dispară, pereţii intestinali devin lipsiţi de mucusul protector, iar tubul digestic se subţiază. De aceea, revenirea din post se face cu alimente de protecţie şi în cantităţi mici, capabile să formeme încet-încet flora intestinală, enzimele viitoarelor funcţii digestive (de exemplu, se consumă 7 zile zeama de la 3 linguri de orez). Revenirea durează cam 70% din durata postului.

Valeriu Popa recomandă revenirea din post în mod diferenţiat, în funcţie de capacitatea energetică a fiecăruia, de rezerva energetică a sistemului digestiv.
Iată un sistem general de revenire:
• I zi - o de lingură orez se fierbe 10 min. în 0,5 1 apă distilată. Se consumă zeama + 1,5 l de apă distilată;
• a II-a zi - două linguri de orez se fierb 10 min. în 0,5 l apă distilată. Se consumă zeama + 1,5 l de apă distilată;
• a III-a zi - trei linguri de orez se fierb 10 min. în 0,5 l apă distilată. Se consumă zeama + 1,5 l de apă distilată;
• a IV-a zi - patru linguri de orez se fierb 10 min. în 1 l apă distilată. Se consumă zeama, 1 lde apă distilată şi jumătate din cantitatea de orez;
• a V-a zi - cinci linguri de orez se fierb 10 min. în 1 l apă distilată. Se consumă zeama, 1 l de apă distilată şi jumătate din cantitatea de orez; a VI-a zi - şase linguri de orez se fierb 10 min. în 1 l apă distilată. Se consumă zeama, 1 l de apă distilată şi toată cantitatea de orez;
• a VII-a zi- şapte linguri de orez se fierb 10 min. în 1 l apă distilată. Se consumă zeama, 1 1 de apă distilată şi toată cantitatea de orez.

Unui bolnav de cancer i-a prescris revenirea astfel: două linguri grâu încolţit, dat prin maşina de tocat, seara o banană, zeama de la compot de mere, fără miere şi miezul a 20 seminţe de dovleac.

Altui bolnav i-a indicat:
• I zi - o lingură de orez fiert în 0,5 l apă distilată. Se bea zeama + 1,5 l apă distilată. Seara se mănâncă lingura de orez timp de o oră;
• a II-a zi - 1-4 linguri de orez fiert în 0,5 l apă distilată. Apoi la 12.30: grâu, ţelină, mere rase.

Ene Petre, de exemplu, a ţinut de trei ori post: 14 zile, 21 de zile şi a trreia oară i s-au recomandat 35 de zile. El a ţinut 46 de zile. În a 36-a zi a intrat în comă şi a fost salvat prin telepatie de Valeriu Popa. Referitor la aceasta, mi-am adus aminte că Valeriu Popa a clasificat bolnavii în două categorii: autoaccidentaţi (din care a făcut parte şi Ene Petre), care fac mai mult decât li se recomandă, şi cei autoprogramaţi, cu care se lucrează mai greu. Ene Petre a tras concluzia că posturile lungi sunt cele mai bune.

Şi Medicina isihastă recomandă posturile totale, la început de 1-3 zile, intercalate cu mâncare nefiartă fără carne, până se face schimbarea de floră microbiană în intestine. Apoi se trece la post total mai lung, cu clisme şi cu apă. Medicina isihastră este împotriva apei distilate, deoarece este făcută prin fierbere şi are nişte mişcări magnetice nocive. Se recomandă ceaiurile prin macerare la rece sau sucurile, dar nu proaspete, ci lăsate câteva ore până se depune partea sărurilor, bându-se doar lichidul limpede. Clismele nu se fac cu apă fiartă, ci cu apa dezinfectată cu câteva picături de oţet sau ceaiuri tot la rece (muşeţel, coada-şoricelului). Medicina isihastă nu admite nimic omorât, nici o informaţie moartă să nu mai fie introdusă în organism, nici prin apă. După post, să nu se treacă la alimentaţia moartă. Prima zi se va consuma o supă nefiartă de legume, cu nucă zdrobită, care se va strecura. A doua zi adăugaţi pesmet de grâu necopt, făcut din aluat de grâu zdrobit şi uscat la căldură de 30°, dar tot strecurat. Folosiţi această supă de sănătate cu foarte puţină sare, de mai multe ori/zi. După 3-4 zile, începeţi cu o supă nestrecurată, nu multă deodată. Cel puţin o lună regim nefiert, doar cu puţine lactate nefierte. Postul se ţine 10-40 zile.

În general, în curele de dezintoxicare, se recomandă:

• repaus alimentar (rezervă de energie de digestie);
• hipertermie - accelerare a migrării produselor de degradare metabolice spre organele de eliminare;
• transpiraţie; purgaţii, vărsături, clisme;
• drenatori biliari şi hepatici sub forma alimentelor (cura de ridichi, ulei de măsline); drenatori respiratori (muguri de brad, pin);
• masaj (palmar şi plantar şi chiar pe limbă, prin curăţarea limbii de depuneri cu o linguriţă de plastic);
• cure periodice de diureză (ceai, legume, fructe); lichide: ceai cu miere, suc de legume sau fructe, decoct de cereale.

Reîncărcarea la cei care nu sunt grav bolnavi se face cu:

• alimente neprelucrate termic 70%,
• suc de legume şi fructe: 50-500 ml/zi, • salate înainte de masă,
• proteine din ouă, lactate, legume uscate (fasole, mazăre), cereale, fructe oleaginoase (nuci, alune),
• 50% cereale - 2-3 linguri tărâţe, zilnic cereale germinate,
• fructe între mese şi la sfârşit,
• dulciuri: miere, fructe uscate şi proaspete,
• ulei presat la rece, grăsimi lactate, nuci, migdale (25 g la o masă),
• condimente naturale, fără sare sau cu puţină sare de mare,
• 1,5 - 2 l/zi de lichide,
• igienă a meselor şi a vieţii.

Revenirea la cei care nu sunt grav bolnavi se face astfel:

• I săptămână: regim de crudităţi RC 80% + 10-20% mâncăruri fierte: cereale, cartofi;
• a II-a săptămână: regim de credinţă (RC) 70% + mâncăruri de legume fierte;
• a III-a şi a IV-a săptămână: RC 60% + mâncăruri de legume uscate;
• a V-a şi aVI-a săptămână: RC 50% + toate alimentele, inclusiv carne fiartă (iepure, pasăre de ţară, viţel, peşte) la cei care nu vor să renunţe la carne.

Nu se introduc mai multe alimente noi în aceeaşi zi. Condiţia este ca min. 50% să fie alimente nepreparate.

Unii experţi recomandă cure de post cu interdicţie totală a lichidelor. Aceasta nu numai că nu ajută, dar sunt chiar dăunătoare, deoarece reziduurile toxice eliberate din ţesuturi se acumulează în sânge şi produc intoxicaţii grave. Nefiind îndepărtate prin organele de excreţie, toxinele se elimină prin piele, producând erupţii şi abcese.

Alţii prescriu posturi cu apă (recomandată şi în Biblie), ceaiuri, sucuri de fructe, cu care se obţin unele rezultate, dar nici aceasta nu este corect din punct de vedere fiziologic. Edgar Cayce recomandă posturi scurte de 3-5 zile, cu: suc de citrice (portocale) sau struguri în orice cantitate (cine are tulburări ale sistemului digestiv -cataplasmă cu struguri zdrobiţi pe burtă). Cura se termină cu 1/2 ceaşcă ulei de măsline; cura de lapte prins cu banane (coapte neforţat şi netratate); cura de mere de 3 zile (cea mai recomandată) urmată de 1/2 ceaşcă ulei de măsline în ultima seară, la încheierea curei. Regnar B., prin cercetări şi analize, a stabilit că în timpul postului cu apă şi sucuri de fructe corpul se supraacidifică şi nu mai este capabil să dizolve reziduurile toxice, urina devine tulbure şi de culoare închisă. După el, cura de post are maxim de profit numai dacă se face cu aport abundent de sucuri bazice crude pentru a neutraliza supraacidificarea corpului; în acest caz, deşi urina este clară şi deschisă, antrenează mai multe toxine decât la postul cu apă şi sucuri crude acide.

Dr. Oshawa recomandă regim de echilibrare yin-yang, în cure de 10 zile cu pauză de 1-5 zile, numai cu cereale: grâu, orez, mei şi hrişcă fierte în apă. Ca lichid se bea doar apă. Postul este contraindicat de către unii naturişti în caz de boli grave de: inimă, rinichi, tuberculoză, guşă, nervozitate gravă, neuroastenie (de exemplu, Waerland, înDie Waerland Therapie; Gunter, Gerson etc). Popa Valeriu recomandă postul în toate cazurile.

Waerland recomandă următorul post :

În caz de boli cronice, grave (cancer), se ajunează în perioade. Se începe cu un post de 7 zile, apoi se trece la regimul lacto-vegetarian; după 2 săptămâni, se face un post de 14 zile, urmat de o pauză de 3 săptămâni; în a treia etapă, se ajunează 30 zile, apoi se ţine regimul Waerland bazat pe crudităţi, lapte şi supe de legume, timp de 6 luni. Dacă au mai rămas simptome de boală, se poate efectua un post de 40 zile, care este limita postului terapeutic. Încetarea postului şi trecerea la alimentaţia normală trebuie făcute cu mare grijă. Se consumă piure de cartofi, lapte prins (nu acru), orez fiert în apă. După durata postului, regimul lacto-vegetarian va fi reluat după 2-7 zile. Se vor face multă mişcare, gimnastică, exerciţii de respiraţie.

Ca mijloc de întreţinere a sănătăţii sau pentru boli mai puţin grave, postul se poate ţine 1-3-5 zile sau chiar mai mult, timp în care se vor bea doar lichide (2-3 l/zi), în general ceaiuri (pentru slăbit se bea ceai de păpădie şi urzică, pentru intelectuali, în scopul stimulării activităţii creatoare se măreşte cantitatea de păpădie), sucuri de varză, pătrunjel, sfeclă roşie, mere (max. 3 pahare/zi) şi apă. în băutura de dimineaţă se adaugă 1-2 linguri seminţe de in şi 1-2 linguriţe tărâţe de grâu. Uleiul de seminţe de in unge tubul digestiv, iar tărâţele duc lichidul în intestinul gros, unde înmoaie reziduurile alimentare. Este important ca scaunul să fie moale, altfel intestinul nu se poate evacua complet. Alimentaţia obişnuită a alterat flora intestinală, de aceea intestinul trebuie bine curăţat şi restabilită flora intestinală, pentru a putea profita de întreaga valoare a regimului de crudităţi. De aceea, după post, se vor introduce laptele acru şi varza acră. Este bine ca în laptele acru să se adauge lactoză, care favorizează dezvoltarea bacteriilor de fermentaţie. Postul provoacă deblocarea metabolismului prin arderea substanţelor toxice acumulate în organism. Stimulează rinichii pentru eliminarea toxinelor. Cu cât efortul fizic va fi mai intens, cu atât mai intensă va fi eliminarea toxinelor. Se vor face băi calde generale cu masaj de la extremităţi spre inimă, insistandu-se pe abdomen, braţe, încheieturi, care au acţiune detoxificantă prin piele. Se vor aplica comprese calde stropite cu alcool pe ficat. Se acoperă cu un plastic şi cu lână. Se fac spălaturi intestinale prin clisme sau 500 g ceai laxativ cald în care se topesc eventual 2 linguriţe de sare amară. Se face imediat gimnastică respiratorie abdominală cu sugere - umflare şi rotire a abdomenului. Se fac apoi mişcări bruşte de trunchi, aplecări în toate sensurile. Consecinţa: mai multe scaune cu eliminarea tuturor toxinelor şi microbilor din intestin.

În general, este necesară o zi de post de 1-2 ori/săptămână pentru curăţirea şi refacerea potenţialului energetic, ca şi pentru odihna organelor interne.

Postul de 3-7 zile este indicat a se ţine de 4 ori/an până la 1 dată/lună, pentru bolnavi. Este indicat să se ţină la sfârşitul fiecărui anotimp şi la începutul bioritmului fizic (23), când va avea efect maxim şi neplăceri minime. Pentru bioritm, vezi Bunte Illustrierte- (RFG), nr. 49, din noiembrie 1970. Dr. Wilhelm Fliess a descoperit la sfârşitul secolului trecut bioritmul plantelor şi animalelor.

Postul de 10-14 zile se ţine pentru boli mai grave. Spălătura intestinală se va face la începutul şi sfârşitul curei, ca şi la nevoie, în caz de ameţeli, lipsă de vigoare etc.

Acest sistem de dezintoxicare a fost verificat medical până la o durată de 70 zile. Recordul a fost de 111 zile. În general, este indicat să se ţină mai bine posturi dese şi scurte, decât posturi rare şi îndelungate. Reacumularea toxinelor după post se face datorită reluării greşelilor psihice, dacă alimentaţia este perfectă.

Se va faceşi o purificare psihică. În fiecare seară, se face examenul conştiinţei. Din cei 600 biţi ai fiecărei conexiuni nervoase, noi nu putem controla decât maximum 9. Seara, înainte de culcare, se va face autosugestie posthipnotică, prin care vom căuta să transmitem subconştientului hotărârea pentru îndeplinirea unei sarcini, automat, pentru ca a doua zi, în stare de veghe, să îndeplinim sarcina mult mai uşor, comanda fiind în parte preluată automat. Deci, înainte de culcare, ne vom imagina că am îndeplinit sarcina, o privim ca realizată şi ne simţim satisfăcuţi de ea. Să nu cumva să ne sugestionăm negativ. Sugestia va fi exclusiv pozitivă ("trebuie să"; "voi face" etc.) Ieşirea din cură trebuie să dureze tot atât cât a ţinut şi postul. Se începe cu regim de lichide, care treptat se înlocuieşte cu mese mici, uşoare, apoi din ce în ce mai consistente, până ce se ajunge să se mănânce normal. Se recomandă:

• băutura de dimineaţă: apă de cartofi sau zeamă de legume în care s-au înmuiat peste noapte 2 linguri de agar-agar (aceasta este o algă, care încă nu se găseşte la noi) sau decoct de cartofi cu suc de morcovi; se va bea şi între mese;
• micul dejun: 2 pahare de chefîr (are în plus faţă de iaurt anumite substanţe specifice longevităţii), iaurt de casă sau lapte bătut cu un pahar mic de suc de morcovi, seminţe de in şi o bucăţică de brânză care au rol de a reface flora intestinală;
• dejun: piure de cartofi fierţi în coajă şi apoi copţi, fără sare, puţină brânză şi eventual puţin ulei presat la rece. Lapte uşor acrit şi puţin suc de morcovi, câteva felii de pesmeţi şi decoct;
• cina: legume fierte sau orez, puţin lapte, pesmeţi şi unt.
în următoarele zile, alimentaţia va fi lacto-vegetariană, nu prea abundentă."

Sursa: aricol preluat integral de pe valeriupopa.3x.ro

Un comentariu:

  1. Realmente aprecio a DR AKHIGBE, mi nombre es LAURIE HUGHES. Nunca dejaré de declarar al Dr. AKHIGBE. La felicidad es todo lo que veo. Nunca pensé que volvería a curarme del virus del VIH. El Dr. AKHIGBE lo hizo por mí. He estado sufriendo una enfermedad mortal (VIH) durante los últimos 2 años, había gastado mucho dinero de un lugar a otro, de iglesias a iglesias, los hospitales han sido mi hogar todos los días residencia. Los chequeos constantes han sido mi pasatiempo, no hasta este día fiel, vi un testimonio de cómo el DR AKHIGBE ayudó a alguien a curar su enfermedad del VIH en Internet rápidamente. Copié su correo electrónico drrealakhigbe@gmail.com solo para hacerle una prueba. a él, me pidió que hiciera ciertas cosas que hice, me dijo que me iba a proporcionar la cura a base de hierbas, lo que hizo, luego me pidió que me hiciera un chequeo médico después de algunos días, después de usar el La cura a base de hierbas y lo hice, he aquí que estaba libre de la enfermedad mortal, hasta ahora no hay VIH en mí otra vez, solo me pidió que publicara el testimonio en todo el mundo, lo estoy haciendo fielmente ahora, todo el testimonio del Dr. AKHIGBE es verdadero, por favor. HERMANO Y HERMANA, MADRE Y PADRE es genial, se lo debo a cambio. Si tiene un problema similar, simplemente envíele un correo electrónico a drrealakhigbe@gmail.com o puede usar su número de teléfono móvil en el teléfono +2348142454860. También puede curar estas enfermedades como el VIH y el SIDA, DIABÉTICAS, CANCER, HEPATITIS B ABC, .ETC. drrealakhigbe@gmail.com ... o whatAPP él .. + 2348142454860 es un hombre realmente bueno y honesto.

    RăspundețiȘtergere