joi, 1 august 2013

ZECE sfaturi pentru o meditatie reusita!

 

Top ZECE sfaturi pentru o meditatie reusita!
Meditatie este o arta straveche care calmeaza sufletul si relaxeaza mintea. Iata un top al celor mai importante zece ponturi, potrivit celor de la realbuzz.com:
10. Bucura-te de progres
yogiamitram_1321461261_5
Meditatie este un mod prin care poti aduce schimbari pozitive semnificative in viata ta, dar nu se vor intampla peste noapte. Anumite obiceiuri vechi inceteaza greu, iar pentru a scapa de ele in primul rand trebuie sa fii constient de ele. O calatorie de zece mii de mile incepe cu un singur pas…
 
9. Lasa asteptarile deoparte
Meditation for Peace Life
Ai incredere in tine, combinata cu un gram de umor. Nu exista sesiuni de meditatie rele sau bune, nu le judeca. Asa cum exista experiente omenesti de tot felul, asa si meditatia-ti va oferi fel si fel de experiente.
 
8. Un loc special
meditation-in-jungle
Daca decizi ca un loc special in care iti place sa meditezi este propria locuinta, te-ar putea ajuta acest lucru. Poti sa-ti aranjezi acest loc, al tau, cu cateva candele, cateva betisoare parfumate, flori, o poza care te inspira sau de ce nu muzica relaxanta.
 
7. Incalzeste-te inainte, relaxeaza-te dupa
meditation_2_1698x1131
Pregateste-te inainte de meditatie facand niste intinderi ale articulatiilor, ale umerilor si acorda o atentie speciala partilor incordate. Iar dupa ce ai terminat, relaxeaza-te un pic privind pe fereastra sau poti sta o perioada sa nu faci nimic.
 
6. Putin si des este foarte eficient
meditation1
Chiar si cinci minute de meditatie zilnica poate avea un impact pozitiv asupra vietii tale.
 
5. Ajuta-te de ceasul biologic
woman-in-meditation
Daca este genul de persoana care se scoala de dimineata, poti incerca sa meditezi dimineata. Deasemenea, daca mintea este foarte agitata seara, cel mai bun remediu este o sesiune scurta de meditatie.
 
4. Acorda-ti un mic timp liber
content young man sitting meditating in comfy chair on white
Acorda-ti o mica perioada de timp cand nu ai prea multe de facut pentru a te relaxa si a medita, chiar si pentru cinci minute. Izoleaza-te intr-un loc in care nu vei fi deranjat si stai tu cu tine o perioada, este timpul tau.
 
3. Postura nu conteaza
A mid adult woman sitting on the grass
Spre deosebire de popoarele in care meditatia este traditionala, noi nu putem sta in pozitia de lotus confortabil 20 de minute, in cele mai multe dintre cazuri. Nu este neaparata nevoie sa faceti acest lucru, puteti medita fie pe scaun, fie intins pe jos daca poti sta treaz, ambele variante sunt mai mult decat eficiente.
 
2. Nu medita cu stomacul plin
tumblr_mim6t4npeG1rdk0qco1_1280
Inainte de micul dejun este foarte bine, dar dupa ce mananci corpul tau foloseste energie pentru a digera mancarea. Este putin probabil ca te va lua somnul in timpul meditatiei dupa o masa copioasa. Asta nu inseamna ca trebuie sa meditezi pe stomacul gol, este vorba doar de un echilibru.
 
1. Gaseste un invatator bun daca poti
meditation
Incearca sa participi la anumite cursuri de meditatie daca ai ocazia, este foarte usor sa inveti principiile de baza in compania anumitor persoane care se pricep foarte bine, astfel iti vor putea raspune la intrebari si vei putea urma directia corect scurtand durata de invatare.

Sursa: articol preluat integral de pe stireazilei.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu