luni, 8 iulie 2013

PRIVITUL LA TELEVIZOR iti amputeaza viata!

 

Zece metode prin care PRIVITUL LA TELEVIZOR iti amputeaza viata!
 
Viata este facuta sa fie traita nu privita. Haideti sa incetam sa fim spectatori si sa traim viata, asa cum este ea, cu bune cu rele. Nu exista o viata roz, este o utopie. Parca va aud, “da, dar nu am bani”. Nici cei cu enorme bogatii nu sunt fericiti sapte zile din sapte, si ei sunt oameni si ei au nesigurantele lor, nu este ca in filmele de actiune. Aceasta este viata reala, acum, chiar acum cand citesti aceste randuri. Iata zece motive care te vor pune pe ganduri in legatura cu privitul la televizor, potrivit celor de la becomingminimalist.com:
 
10. Pierzi timp
time wasters 4
In medie, americanii, se uita in medie cate 6 ore pe zi la televizor, atesta un studiu din anul 2009. Gandeste-te ce ai putea face in acest timp, sa citesti o carte, sa faci exercitii, sa mananci un pranz impreuna cu cei dragi, sa meditezi sau sa-ti indeplinesti dorintele personale.
 
9. Mai putin sex
mario-sex
Cuplurile care nu se uita la televizor fac de doua ori mai mult sex decat cei care se uita. Daca ma intrebati pe mine, este un motiv destul de important.
 
8. Mai putina satisfactie fata de viata
Super Bowl Chimp Ads_Hugh
Uitatul la televizor rezulta in mai putina satisfactie, mai putine dorinte personale si multa anxietate.
 
7. Televizorul si obezitatea
20122806141636
Numeroase studii, chiar si bunul simt, atesta o legatura directa intre obezitate si uitatul la televizor.
 
6. Slabeste capacitatea de a gandi rational
rational-man
Televiziunea are obisnuinta de a simplifica realitatea. Prezinta situatii dificile ca si cand dureaza cateva minute, iar la sfarsit totul se termina cu bine. In viata nu e chiar asa. Te face sa crezi ca majoritatea situatilor necesita un raspuns care poate fi dat in mai putin dat de 60 de minute iar solutia este, intotdeauna, una simpla.
 
5. Te costa bani
Stack Of Cash
Americanii cheltuiesc peste 6 miliarde de dolari pe ani numai pe energia electrica care este consumata de televizoare. Adauga costul cablurilor, achitarii facturilor de cablu, dvd-uri si altele, vom vorbi de o gramada de bani.
 
4. Iti fura energia mentala
meditating2
Cand televizorul este pornit, concentratia ta este tinuta ostatica. Energia mentala se indreapta catre ecran, iar capacitatea de a te controla dispare.
 
3. Te distanteaza social
la-caja-boba-television
Caracterele de la televizor nu sunt oameni reali, joaca niste roluri. Acelor oameni le sunt inmanate vietile pe o foaie de hartie intr-un birou. Oamenii reali sunt cei din jurul tau. Tu ai nevoie de ei si ei au nevoie de tine.
 
2. Devi un consumator
consumer_spending
Daca crezi ca esti imun, sau prea destept sa fi manipulat de puterea reclamelor, gresesti. Corporatiile nu cheltuie milioane de doari pentru publicitate in speranta ca te vor influenta. Ei cheltuie acele milioane de dolari fiind siguri ca te vor influenta.
 
1. Iti influenteaza perceptia
Freelancers-cop-movies-33270452-2000-1333
Orice politist, avocat,psihiatru, agent FBI poate sa-ti spuna ca teveziunea nu-i portretizeaza asa cum sunt ei de fapt in viata de zi cu zi. In majoritatea aspectelor, televizorul rar prezinta viata asa cum e ea. Uitatul prea mult la televizor rezulta in trairea unei iluzii in viata personala. Acest aspect poate fi observat in asteptarile oamenilor, dragoste, romantism, bani si sexualitate.
 
Sursa: articol preluat integral de pe stireazilei.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu