vineri, 14 decembrie 2012

Top 10 Cele mai ciudate legi din lume!

 Fiecare tara, civilizatie sau cultura are propriile reguli si regulamente. Chiar daca o tara este absolut normala, exista legi care pot fi foarte ciudate sau chiar infricosatoare. Top 10 cele mai ciudate legi:

10. Provocarile perfecte pentru haiducii din Danemarca
Danemarca este un loc minunt pentru a-ti trai viata, mai ales daca tu crezi ca legile sunt facute pentru a fi incalcate. In aceasta tara legile sunt oarecum normale daca le compari cu legile altor tari. Ele depind de ceea ce faci tu in realitate. Dar o data ce ai facut o infractiune si esti bagat la inchisoare, provocarea de a evada este foarte atractiva. Suna destul de neobisnuit, dar in Danemarca, evadarea din inchisoare este legala, atat timp cat esti destul de inteligent si iti faci un plan bine organizat de a iesi.
Statut: PERICULOS

9. Pedeapsa cu moartea pentru soferii aflati in stare de ebrietate la volan, in El Salvador
Desi consumul de alcool si conducera unui autovehicul sunt doua activitati juridice care nu lucreaza impreuna, legile variaza de la o tara la alta. In mod normal daca esti prins in stare de ebrietate la volan, ti se da o amenda sau in cel mai rau caz ti se suspenda permisul. Cu toate acestea, daca mergeti vreodata in San Salvador-capitala din El Salvador evitati sa consumti alcool si apoi sa va urcati la volan, pentru ca daca sunteti prinsi riscati o pedeapsa mortala. Persoanelor care se afla la volan, sub influenta alcoolului nu sunt amendate sau arestate, ci condamnate la moarte prin impuscare.
Statut: PERICULOS

8. Verificare de obiecte ascunse in Danemrca
Daca te gandesti sa calatoresti in Danemarca si vei vedea proprietarii vehiculelor ca se uita sub masina inainte de a pleca la un drum lung, sa nu te miri pentru ca ei sunt obligati sa faca acest lucru din cauza legii care spune ca trebuie sa verifice masina sa nu aiba vreun obiect ascuns. Ideea pare destul de stupida, dar este destul de folositoare pentru pisicile care se ascund de obicei iarna, pentru a se proteja de vremea rea.
Statut: FOLOSITOR
7. Laudatul in Washington
Conditiile de viata din Washington pot fi distractive, dar daca provii dintr-o familie bogata incearca sa eviti sa te lauzi cu starea ta materiala. Exista o lege care interzice lauda despre bogatia parintilor tai, daca totusi o faci risti sa fii arestat si sa nu mai poti folosi banii parintilor pana ce nu ti se plateste cautiunea.

Statut: PROBLEMATIC

6. Zambetul pentru italieni
Milano-Italia se presupune a fi un loc vesel, acest lucru se datoreaza faptului ca exista o lege care ii obliga pe toti oamenii sa zambeasca, cu exceptia cazurilor in care se merge la spital sau inmormantare. Desi legea este un pic cam veche si mai putin susceptibila de a fi aplicata azi, ea este totusi una dintre cele mai neobisnuite legi.

Statut: AMUZANT
5. Efectuarea unei fete amuzante in fata unui caine este interzisa in Oklahoma
Autoritatile din Oklahoma iubesc cainii, considerandu-i cei mai buni prieteni ai omului. Pin urmare exista legi cu privire la joaca cu cainele. De exemplu daca faci cateva fete amuzante in fata cainelui risti sa fii acuzat de agresare sau abuzare de animale. Prin urmare ai grija ce fel de jocuri iti place sa incerci cu cainele tau.

Statut: AMUZANT
4. Fumatul in Olanda
Daca credeti ca drogurile sunt ilegale, exista tari precum Olanda in care legile sunt diferite. De exemplu, in cele mai multe orase din Olanda sunteti liberi sa fumati cannabis. Pe de alta parte, consumul de tutun regulat este interzis. Prin urmare, obiceiul de a fuma puteti sa vi-l satisfaceti doar in propria casa.

Statut: CIUDAT



3. Reincarnarea fara permisiune este interzisa, in China
Anul 2007 a fost un an greu pentru calugarii budisti din Tibet, deoarece guvernul chinez a interzis reincarnarea fara permisiunea in scris a autoritatilor. Legea este foarte clara si reprezinta un pas important in gestionarea reincarnarii. De aceea, odata ce ai murit, reincarnarea intr-un alt om sau individ este ilegala. Sunteti liberi sa o faceti in cazul in care ati respectat toate procedurile in timp ce erati in viata.
Statut: AMUZANT

2. In Anglia trebuie sa-ti alegi cu atentie locul tau de moarte
In Anglia este ilegal sa mori intr-o cladire guvernamentala. Daca va aflati intr-una din aceste cladiri si simtiti ca vi se apropie momentul de a parasi aceasta lume, trebuie sa mai luati inca o suflare si sa parasiti cladirea. Motivul pentru care este interzis a se muri in aceste cladiri este simplu, pentru ca oricine moare acolo are dreptul sa fie ingropat de guvernul regal. Desi legea inca exista, cu toate ca pana acum nu a fost nevoie de aplicarea ei, este foarte putin probabil sa se si adevereasca daca se intampla ca cineva sa moara in cladiri guvernamentale.
Statut: AMUZANT
1. Guma de mestecat in Singapore
Singapore este una dintre cele mai apreciate tari de catre turisti si acest lucru se datoreaza si legilor foarte stricte din aceasta tara. Guma de mestecat este interzisa. Daca te afli intr-un avion si vrei sa mesteci guma, gandeste-te de doua ori inainte sa faci acest lucru. Guma de mestecat nu este singurul aliment interzis ci in general cam tot ceea ce face ca linistea unor oameni sa fie perturbata.
Statut: RESTRICTIV
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu